Sunday, April 13, 2008

STRAWBERRY BAVAROISE


My first contribution to this blog is a recipe for a strawberry bavaroise. The strawberry season has begun, so let's make the most of it!

Ingredients:

  • 5 sheets of gelatine leaf
  • 500 ml milk
  • 500 ml heavy cream
  • 90 gr sugar
  • 50 gr strawberries


How to prepare it?

First soak 4 sheets of gelatine leaf in 500 ml of milk, and soak the remaining sheet in cold water. Bring to boil the heavy cream with 70 gr of sugar and stir for 15 minutes. Strain the cream and sugar mixture, add the milk soaked gelatine leaves and let it cool.

Wash strawberries, add 20 gr of sugar and grind. Wring out the water soaked gelatine leaf and heat in a pan over a low flame. Let it cool and blend with the strawberry puree.

Pour the cream and sugar mixture into four individual molds and add some strawberry puree every now and then. Put the molds in the fridge for 3 or 4 hours. In order to demold, put molds in hot water for a few seconds. Serve with strawberries and mint leaves (optional).



Ingredientes:

  • 5 láminas de gelatina
  • 500 ml de leche
  • 500 ml de nata para cocinar
  • 90 gr de azúcar
  • 50 gr de fresas


¿Cómo se prepara?

Primero poner en remojo 4 láminas de gelatina en medio litro de leche y poner la lámina restante en agua fría. Hervir la nata en una cacerola, añadir 70 gr de azúcar y cocer durante 15 minutos. Pasar la mezcla por el colador, añadir la gelatina en remojo con la leche y dejar que se enfríe.

Limpiar las fresas, añadir 20 gr. de azúcar y triturar. Escurrir la gelatina en remojo con el agua y cocerla en una cacerola a fuego lento. Dejar que se enfríe y mezclar con el puré de fresas.

Verter la mezcla de nata y azúcar en 4 moldes individuales y añadir un poco de puré de fresas de vez en cuando. Meter los moldes en la nevera entre 3 y 4 horas. Para desmoldar la bavaresa de fresa, poner los moldes en agua caliente unos segundos. Servir acompañado de fresas y unas hojas de menta (opcional).

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