Monday, January 28, 2008

TOFFEE PANNACOTTA



I found this recipe in the blog "la cuina de casa". I have to admit that this blog is an inspiration for me, and I envy how she can cook all this desserts. It is pretty easy to prepare it.

Ingredients
  • 200ml milk
  • 200ml heavy cream
  • 14 toffee candies
  • 3 sheets of gelatine leaf
How to prepare it?
First, put the sheets of gelatine leaf inside a bowl with cold water.
Heat the milk, the heavy cream and the toffee candies in a saucepan and stir them until the toffee candies melt. Then, wring out the sheets of gelatine and add them into the saucepan. Stir all properly and finally divide it up in the flan molds. Wait until the flan mold contents gets cold and then put inside the fridge at least 4 hours.
Serve cold with whipped cream.


Ingredientes
  • 200ml leche
  • 200ml nata para cocinar
  • 14 caramelos toffee blando
  • 3 laminas de gelatina
¿Como se prepara?
Primero poner en remojo las láminas de gelatina en un bowl con agua fría. Mientras calentar la leche, la nata y los caramelos en un cazo y remover sin parar hasta que los caramelos se deshagan. Entonces escurrir la gelatina y añadirla al cazo. Remover bien hasta que también se deshaga la gelatina. Una vez desecha repartir el líquido en los moldes y dejar enfriar a temperatura ambiente. Una vez frío, meter en la nevera al menos 4 horas.Servir frío y si te gusta con nata montada.

3 comments:

Gemma said...

T'ha quedat molt bé! És fàcil de fer oi?

Míriam said...

It looks great! I have to try this one!
;)

my spanish meals said...

Yes, is pretty easy! It only takes 30 minutes!